A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Bivoks

Generelt om bivoks

Bivoks eller propolis er en slags væske, der afsondres af "arbejdsbier ", og som egner sig til læderpleje. Bierne producerer denne voks ved hjælp af deres vokskirtler og bruger den til at bygge deres karakteristiske bistader. Denne proces kaldes også for "udsveden". Derefter ælter de voksen med deres munddele og former derved de sekskantede celler. Naturmaterialet kan have en gylden eller hvidlig farve, hvilket afhænger af biens oprindelse og art.

Bienenwachs Gusti Leder

Egenskaber og historie om bivoks

Bivoks består hovedsagelig af alkohol, fedtsyrer og carbonhydrider. Da den indeholder fedtsyrer, er denne voks ikke opløselig i vand. Det kan derfor kun opløses i alkohol eller olie. På grund af denne evne er produktet derfor særligt velegnet som vand- og smudsafvisende overtræk (imprægnering) til læderpleje. Allerede ægypterne og romerriget brugte voks til at balsamere og forsegle deres træskibe, krukker og træfigurer. 

Bienenwachs Salbe Gusti Leder

Anvendelsesmuligheder for propolis

Nu om dage anvendes det rene naturprodukt til en række andre formål end blot til imprægnering af træ- og læderprodukter.
Bivoks er primært kendt ved produktion af stearinlys og i fødevareindustrien som overtræk til vingummi-bamser eller æbler. Dog er bivoks også særlig populær i kosmetikbranchen som basis for cremer, sæber, læbestifter og eyelinerpenne, da naturproduktet anses for at være særligt skånsomt for huden. Det betyder, at selv følsomme mennesker kan anvende bivoks til vedligeholdelse af f.eks. deres læderprodukter og undgå rødme eller hudirritation.

Bienenwachs Produkte Gusti Leder

Bivoks til vedligeholdelse af læder

Når det gælder læderpleje, får propolis enkelte områder på læderet til at blive en smule mørkere, hvorved mindre ridser ikke længere er synlige. Voks og harpiks kan genpoleres, og har en porelukkende og rynkeforstærkende virkning. De bruges derfor hovedsagelig som imprægnering af overfladelæder og alle former for glat læder. Ved hjælp af bivoks bliver læderet ikke kun vandtæt, men også behageligt blødt og smidigt. Desuden er materialet åndbart og længerevarende.
Anvendelse: Rens læderproduktet, og påfør bivoks i sparsomt omfang på det tørre læder. 

 

Andre kilder (Adgang 01.11.2018)

  • propolis-ratgeber(punkt)info/bienenwachs#

  • honig-und-bienen(punkt)de/bienenwachs/

  • derbienenblog(punkt)de/2015/02/20/wie-machen-die-bienen-das-bienenwachs/

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Lederpflege

 

Bivoks

Natural Wax model Natural Wax
Natural Wax bivoks pudsecreme læderbalsam læderfedt værktøj læderpleje creme glansvoks læderpleje gul voks
39,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk