A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Hestelæder (Cordovan læder)

Hesteskind generelt

Hesteskind er ikke så almindeligt længere, da det er blevet erstattet af traktorer på markerne og motoriserede køretøjer på vejene. Derfor er der ikke meget hestelæder tilbage på slagterierne.
Hesteskind forarbejdes som glat læder til sko og tøj. Det kaldes hestenappa, hvis det er strøger, blødt anilinlæder.

Pferdeleder

Cordovan-læder

Dette læder stammer fra baglårene af tunge koldblodede heste. Nogle få millimeter under hudens overflade findes to runde stykker bindevæv. Dette har en stærkt komprimeret fiberstruktur og er særligt modstandsdygtigt og stærkt. Cordovan-læder indeholder meget fedt og er derfor vandafvisende.
Da læderstykkerne normalt kun er mellem DIN-A5- og DIN-A3-størrelse er det meget dyrt. Udbuddet er meget sjældent, da der ikke længere findes mange tunge arbejdsheste, og heste fra avls- eller sportsbrug kan ikke erstatte dem.

Cordovan

Fremstilling af cordovanlæder

Læderet er vegetabilsk garvet og det tager derfor ca. seks måneder at nå frem til produktionens afslutning. Først i garvningsprocessen bliver det synligt, hvilket læder der kan bruges til sko, og hvilket der kun kan bruges til punge, nøgleringe og bælter. Efter den 60 dage lange garvningsproces tørres skindet på glasplader, hvorefter det gnides i hånden med olie.
Denne olie, som kaldes smearen, absorberes fuldstændigt i læderet i løbet af de følgende 90 dages opbevaring. Ved produktionsprocessens afslutning får Cordovan-læderet sin særlige glans ved hjælp af en proces, der kaldes glossing. Cordovan-læder er mest udbredt i USA. Fremstillingsprocessen blev perfektioneret dér for nogen tid siden. Det kan man se, fordi kødsiden er vender udad, men stadig er meget glat og skinnende.

Cordovan-Leder

 

Yderligere kilder (Besøgt 26.02.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Pferdeleder
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Pferdeleder

Vores produkter

Regan Regan
Regnslag regnbetræk regndække overtræk afdækning sadelbetræk betræk til sadel cykeltilbehør retro brun læder
109,00 DKK
Amanda model Amanda
Kamerataske lædertaske fototaske
759,00 DKK
Emma model Emma
Tegnebøger portemonnæ pung dame vintage brun læder
149,00 DKK 179,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk