A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Affarvning

Affarvning af læderet

Det er ikke sjældent, at læderprodukter smitter af og dermed efterlader pletter på andre materialer. Hvis der opstår en affarvning, kan det have forskellige årsager.
Hvis der er tale om ruskind, kan det skyldes fnuller. Det er nemlig sådan, at ruskind slibes under fremstillingen, og de deraf følgende støvpartikler vil ikke helt blive fjernet. Hvis du gnider et lyst stof hen over ruskindet, kan der opstå en let misfarvning.
Med påsmurt læder (eller pull-up læder) ser det lidt anderledes ud. Til denne slags læder anvendes der en indfarvet voks, som ligner en skocreme. Det er derfor, at påsmurt læder er mere afsmittende end ruskind. Her spiller varme og fugt en væsentlig rolle, eftersom de forstærker affarvningen.

Abfärben_Abfärbung_Leder

Afsmitning af læder: hvad skal der gøres?! 

Du kan nemt selv udføre testen ved først at gnide læderet tørt med en lys klud og undersøge misfarvningen. Derefter kan du gnide læderet vådt af igen. En let affarvning ved denne metode er acceptabel. Derimod er en kraftig afsmitning (se foto) problematisk og bør drøftes med læderspecialisten.

Med denne video får du endnu et brugstips til dine nye lædertasker for at forebygge en ødelæggelse af dit tøj:

 

andre kilder (Adgang: 21.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Abf%C3%A4rbende_Leder

gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk