A B C F R Z

Anilinlæder

Generelt om anilinlæder

Et anilinlæder er et åbenporet, blidt og glat læder uden pigmentlag. Det er derfor, at det nogle gange også kaldes "naturlæder". Da dette lag mangler, føles det varmt og voksagtigt. Et andet kendetegn, som skyldes det manglende pigmentlag, er det klart genkendelige og naturlige perforeringsmønster. På grund af denne naturlighed anses læderet for at være en meget kostbar vare, da kun nogle få læderhuder er egnede til det. Læderet må ikke være fejlbehæftet, som f.eks. i form af tæge- eller hornbid, da hele overfladestrukturen kan genkendes. Anilinlæder anvendes som læder til tasker, møbler, sko og tøj.

Anilinleder Möbelleder

Pigmentering og farvning af anilinlæder

Anilinlæder behandles enten ufarvet eller i et bad fyldt med anilinfarvestoffer. Hvis læderet også er behandlet med et tyndt lag farvepigment, er der tale om semi-anilinlæder. Dette er en lædertype, der ligger mellem "naturlæder" og "pigmenteret læder". En del anilinlæder får et tyndt beskyttende lag ved hjælp af et imprægnerings- eller håndteringsmiddel. Dette lag må dog ikke være tykkere end 0,01 mm, da man ellers ikke længere vil kunne se kornmønstret fuldt ud. Hvis der ikke er et sådant beskyttende lag, betegnes det også som "rent anilinlæder".
Da læderet ikke har noget pigmentlag, og hvis det har, så kun et let beskyttende lag, er det ekstremt modtageligt over for afblegning forårsaget af sollys såvel som vand- og fedtpletter. 

Anilinleder Semianilinleder

 

Du kan få mere at vide om de forskellige lædertyper i denne video:

 

Andre kilder (Adgang 10.01.2019):

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Anilinlder

  • leder-info(punkt)de/index.php/Anilinleder

  • collonil(punkt)com/blog/leder-material/was-sie-ueber-nappaleder-und-anilinleder-wissen-sollten

Vores produkter

Moreno A. Moreno A.
Rygsæk cykeltaske lædertaske styrtaske city-rygsæk med Klickfix-plade rygtaske transporttaske bæretaske vintage brun læder
fra 599,00 DKK
Alena model Alena
Rygsæk lædertaske backpack cityrygsæk vintage sort læder
559,00 DKK
Cecilia model Cecilia
shopper skuldertasker lædertaske håndtaske mørkebrun læder
639,00 DKK
Asher model Asher
Clipboard dokumentholder dokumentmappe brun læder
359,00 DKK