A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Cykelsadel af læder

En lædersadel har mange fordele, ikke blot af visuelle årsager. Det vigtigste punkt er formentlig at justere sadlen til ens egen anatomi efter at have indøvet den. Materialet har desuden en høj åndbarhed og forebygger varmeophobning gennem sved. Desuden kan holdbarhed være en afgørende faktor for dit valg. Der er dog nogle få ting, du skal huske på for at sikre, så du får mest mulig glæde af din sadel.

Tilvænning af en lædersadel

Som med alle cykelsadler er det vigtigt at justere lædersadlerne på en ergonomisk måde. De affjedrede cykelsadler er som regel klar til brug med det samme, mens andre sadler skal tilvænnes. Dette varer et par kilometer, indtil sadelbetrækket er blevet blødt og har tilpasset sig til bagdelens form.

 

Fahrradsattel1

Vedligeholdelse af lædersadlen til cykler

En regelmæssig indfedtning holder lædersadlen blød og gør det muligt at bruge den i længere tid. Dette er især afgørende før førstegangsbrug og bør om muligt foretages nedefra. Eftersom det kan tage længere tid inden fedtet trænger ind i sadlen, anbefales det at bære ældre bukser indtil videre for at undgå pletter. Det er også vigtigt at beskytte lædersadlen mod regn. Især hvis cyklen står udenfor i længere tid, kan det anbefales at bruge et regnovertræk. Nogle lædersadler har en skrue på stolpen, som bruges til at spænde sadelbetrækket. 

 Bienenwachs

Du kan se her, hvordan du ombetrækker en cykelsadel med læder:

 

 

Andre kilder (16.10.2020)

https://radtouren-magazin(punkt)com/ratgeber/so-gehts-die-wichtigsten-tipps-zur-ledersattel-pflege-2.html

https://ledersattel(punkt)com/warum-ledersattel-5-ultimative-gruende/

Vores produkter

Fausto C. Fausto C.
Styrtape læder med korkpropper racercykel cykeludstyr mørkebrun 80 cm
49,00 DKK 59,00 DKK
Chris F. Chris F.
Flaskeholder til cykelhåndtag cykelstyr kopholder bæreholder cykel drikkedunkholder brun læder
139,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk