A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Okselæder

Distribution og forarbejdning af okselæder

Der avles kvæg til kødproduktion over hele verden, hvilket resulterer i et tilstrækkeligt antal ubearbejdede skind til læderproduktion. Eftersom 65-70 % af den globale læderproduktion stammer fra okselæder, gøres det muligt for slutforbrugeren at købe okselæder til en overkommelig pris. Der er næsten ikke et område, hvor dette læder ikke anvendes. Ud over skosåler anvendes okselæder hovedsageligt til spændebånd, sadler, møbel- og bilsædebetræk samt tasker.

rindsleder

Okselæderets egenskaber

Okselæder er et meget solidt og kraftigt læder, som på grund af dyrenes størrelse også ofte anvendes til større genstande (f.eks. møbelbetræk).

Overfladearealet af et koskind udgør op til 5 m². Skindet fra køer har også typisk en densitet på op til 0,9 g/cm³ og en trækstyrke på mellem 8-25 N/mm².

Rindsleder

Andre betegnelser for okselæder

Betegnelsen "okselæder" refererer til forskellige slags lædertyper fra kvæg og kalve, men også fra tyre eller køer. Forskellene mellem de enkelte skindtyper er minimale med hensyn til fornemmelse og struktur, derfor samles de under betegnelsen okselæder.
Andre lædertyper i forhandlingen, der kan klassificeres som okselæder, omfatter: Ruskind, koskind, nappa, nubuck, groft læder, ubehandlet læder og boxkalv.

I denne video kan du få mere at vide om de forskellige lædertyper:

 

Andre kilder (Adgang 14.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Rindsleder
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Rindsleder
  • lederpedia(punkt)de/lederarten/start

Produkte aus Rindsleder

Zoey model Zoey
Håndtaske skuldertaske lædertaske dame brun ægte læder
439,00 DKK
Cassidy model Cassidy
Tote bag shopper håndtaske computertaske rød læder 13L
719,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk