A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Religiøse slagtemetoder

Generel om religiøs slagtning

Der refereres til den religiøse slagtning af et sundt dyr. Dette udføres i islam og jødedommen.

Baggrunden for den rituelle slagtning

Både Koranen og Torahen forbyder indtagelse af ådsler og blod. Ifølge den religiøse tro findes sjælen i blodet. På den baggrund er der en regel om, at dyret skal miste mest muligt blod under slagtningen og den efterfølgende behandling af kødet. Der er også præcise regler for slagteprocessen. 

Halal Schächtung

Slagtningsprocessen

Halspulsårerne, halsvenerne, luftrøret og spiserøret på det levende dyr skæres over med ét snit under slagtningen. Ved at lade rygmarven være uskadt, fortsætter muskelaktiviteten, og det meste af blodet pumpes ud af kroppen. Hvis det gøres korrekt, vil dyret dø inden for få sekunder, da dyrets lidelser skal holdes på et minimum under denne slagtning. Efter slagtningen er der en efterbehandling af det døde dyr, i jødisk slagtning er der en vask og saltning af kødet, samt en kødinspektion. Her kontrolleres kødet og organerne for sundhed, sygdomme, svulster og uregelmæssigheder, der ville gøre kødet urent. Først efter en vellykket efterbehandling er kødet "kosher", i jødedommen, eller "halal", i islam, og egnet til konsum.

Schächten Ablauf

Slagtning i Tyskland

I Tyskland er religiøs slagtning kun tilladt efter strenge regler. I de fleste tilfælde bedøves dyret kortvarigt med elektrisk strøm for at reducere lidelserne.
Der er nogle autoriserede slagterier, som har en officiel tilladelse. Kun i disse virksomheder er den religiøse slagtning tilladt.

 

zusätzliche Quellen (Zugriff 04.01.2019):

  • vgt(punkt)ch/doc/schaechten/schaechten-uni-fr.pdf

  • bsz-eoplauen(punkt)de/3/community/facharbeiten/juedischereligion.pdf

  • sgaar(punkt)de/index.php?seite=schechita

  • welt(punkt)de/print/die_welt/hamburg/article163639649/Nur-Sachkundige-duerfen-in-Deutschland-Schaechten.html

  • tierschutzbund(punkt)de/information/hintergrund/landwirtschaft/schaechten/

Unsere Produkte

Marianne V. Marianne V.
Sadeltaske cykelstyrstaske bagagebærertaske Sadeltaske cykeltaske styrtaske siddetaske sadel taske transporttaske cykelkurv cykeltilbehør tyverisikret vintage brun læder
399,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk