A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Imprægnering

Imprægnering af læder under fremstillingen

Læder er imprægneret eller hydrofobiseret for at gøre det mere vandtæt. I produktionen kaldes dette for hydrofobt læder. Imprægnering er især nødvendig for læder, der er naturligt følsomt over for fugt og snavs. Dette gælder for alle åbenporede lædertyper, f.eks. ruskind (nubuck og ruskind) og anilinlæder. For at gøre dem mere vejrbestandige er disse lædertyper normalt allerede hydrofobiseret på garveriet for at gøre dem mere modstandsdygtige over for vejrliget.

Imprägnierung Vergleich

Imprægnering af læder efter produktion

Imprægneringen efter produktionen påføres normalt som en spray. Imprægneringsspray kan fås i alle varehuse og skobutikker. De mest effektive er de opløsningsmiddelbaserede, fordi de giver læderet vandafvisende egenskaber. Ved første imprægnering skal sprayen påføres i flere lag og tørre i mellem. Men selv med en god imprægnering bør følsomt læder ikke udsættes for alle vejrforhold. Ud over beskyttelse mod fugt skal det imprægnerede læder også genindfedtes, afhængigt af anvendelsesformålet, så det forbliver blødt og ikke falmer.

Imprägnierung Leder

Hvad du skal være opmærksom på, når du imprægnerer læder

Ulempen ved imprægnering af aerosoldåser er ingredienserne. Anvendes udendørs, er anvendelsen normalt uproblematisk. I lukkede boliger bør sprays ikke anvendes, da de er sundhedsskadelige over en vis koncentration i luften.
Imprægneringer har ingen plejeegenskaber! De giver altid kun begrænset beskyttelse og bliver desværre ofte sidestillet med ordentlig "læderpleje". Sammenlignet med imprægnering har læderpleje til formål at bevare læderets gode tilstand så længe som muligt.

Imprägnierung Leder Wichtig

Gusti Læder vandtætte produkter

Selv om læder er relativt let at gøre vandtæt, har vi stadig tasker med vandtæt funktion. Hvorfor? 

Da fugt også kan trænge ind i læderet indefra, især i tasker, kan det betale sig at bruge et for af vandafvisende materiale som foring. Men se selv!

I vores shop finder du mange forskellige tasker, som ikke kun er smukke at se på, men også særdeles funktionelle og frem for alt vandafvisende både udvendigt og indvendigt. Du skal blot se efter vores lille vandtætssymbol! 

 

Andre kilder: (Adgang 22.01.2019)

  • www.leder-info(punkt)de/index.php/Impr%C3%A4gnierung

  • www.lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Impr%C3%A4gnierung

Vores produkter

Quinn model Quinn
Toilettaske make-up-pung vandafvisende inderfoer sort læder
399,00 DKK
Marc Marc
Bagagebærertaske transporttaske kurertaske cykeltaske brun læder
959,00 DKK
Judith A. Judith A.
Styrtaske cykeltaske stangtaske taske til styr bæretaske ratstaske rattetaske taske til cykelstang brun læder
239,00 DKK
Cameron 15" model Cameron 15"
Kamera-indsats-taske kamerataske fototaske indsats til skuldertaske (medium)
99,00 DKK 139,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk