Keratin
Generelt om keratin
Keratin udgør en af de vigtigste bestanddele i den animalske hud og udgør det yderste lag af overhuden.
Mange har sikkert kendskab til den aktive ingrediens i andre sammenhænge. Men de fleste vil ikke vide, hvad keratin nøjagtigt er, og hvorfor det er så væsentligt.
Derfor får du her et lille input om keratin.
Keratins forekomst og egenskaber
Keratin er en fællesbetegnelse for forskellige vanduopløselige fibrøse proteiner, som er opdelt i forskellige proteinformer. Proteinets vigtigste funktion er stabilitet og elasticitet. Keratin findes i utroligt mange celler hos mennesker og dyr. Keratin produceres selvstændigt af kroppen. Det forekommer i hår, negle, horn og i det øverste lag af huden. Dette protein er meget modstandsdygtigt, særligt modstandsdygtigt over for bakterier, uopløseligt i vand og modstår både lave og særligt høje temperaturer.
Læder og keratin
Selv om keratin har disse særlige egenskaber, angribes det af syre, alkali og sulfidopløsninger under garvningsprocessen, hvorefter det fjernes fuldstændigt. Den særlige elasticitet og stabilitet er bibeholdt i vores læderprodukter.
Vores produkter er fremstillet af læder af varierende blødhed og hårdhed, hvilket helt sikkert også hænger sammen med keratinindholdet.
Andre kilder (Adgang: 16.01.2019)
- lederpedia(punkt)de/rohhaut_rohware/chemischer_aufbau_der_tierischen_haut
- de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Keratine