A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Indfarvning

Første indfarvning gennem garvning

Den første farvefaktor for læderet er garvning: Farven varierer alt efter garvningsmidlet, dvs. om det er naturligt eller kemisk. Vegetabilsk garvning (som det er tilfældet med vores Nature-serie) kan frembringe flere forskellige nuancer af farven brun. Ved kemisk chromgarvning bliver læderet således farvet i blågrå nuancer.
Ønsker man at fremstille læderstykker med andre farvenuancer, så kan læderet også farves efter garvning. Til dette formål kan læderet være gennemfarvet og eventuelt også pigmenteret.

Gennemfarvning (eller dykfarvning)

For at gennemfarve læderet dyppes læderet ned i farvestoffet. Farvestoffet befinder sig i tønder, hvor mange læderhuder kan farves på samme tid. Farvestoffet er fikseret af andre stoffer for at undgå farvning.

Durchfärbung Leder

Du kan se de blå chromgarvede læderskind i baggrunden af billedet af vores producent. Efter farvningen er disse skind blevet sorte eller brune (forgrunden).

Der anvendes basiske farvestoffer til vegetabilsk garvet læder, mens der til chromgarvet læder anvendes sure eller substantive farvestoffer. Med glat læder kan man genkende det farvede læder af høj kvalitet, hvis den øverste og nederste side har den samme farve. Dette gør brugssporene mindre synlige.

Pigmentering

En pigmentering foretages, når læderet er blevet gennemfarvet. Et ekstra lag farve sprøjtes på læderet. Desuden påføres en beskyttende lak, en såkaldt "topcoat", som skal holde læderet farvefast, men også glansfuldt på lang sigt. Det forhindrer også misfarvning og slid af læderet.

Leder-Pigmentierung

Pigmentering muliggør en bredere vifte af farver, da farven kun påføres som et lag på læderet. Dette gør læderet en smule hårdere. Læder er ofte farvet på trods af pigmentering: Brugssporene bliver derfor ikke så hurtigt synlige.

Hvis du ønsker at farve dit læder selv derhjemme, kan du finde farvetips her: 

 

Andre kilder (Adgang: 10.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Lederfarbe
  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/F%C3%A4rben
  • oeko-fair(punkt)de/index.php/cat/1480/title/Faerbung
  • leder-info(punkt)de/index.php/Zurichtung

Vores produkter

Moreno A. Moreno A.
Rygsæk cykeltaske styrtaske city-rygsæk rygtaske bæretaske brun læder
fra 759,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk