A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Læderpleje

Hvorfor er læderpleje vigtigt?

Plejebehovet afhænger først og fremmest af læderets fremstilling, men også af den forarbejdning og de belastninger, som det pågældende produkt udsættes for.

Formålet med læderpleje er at bevare produktets levetid, at beskytte det mod snavs og miljøpåvirkninger (f.eks. regn eller UV-lys), at bevare læderets smidighed og at forhindre sprødhed.

Mange mennesker er klar over, at sko kræver en vis pleje for at bevare deres kvalitet på grund af slid. Men lædermøbler, bilsæder og tasker bør også plejes regelmæssigt for at man kan have glæde af dem i lang tid.

Lederpflege

Hvad kendetegner et godt skindplejeprodukt?

Et godt læderplejeprodukt skal være tilpasset til produktet og de krav, der stilles til det. Fælles for alle plejeprodukter er, at de har en genfedtende virkning og gør læderet vandafvisende/imprægnerer det.
Det er vigtigt altid at afprøve plejemidlet på et diskret område af læderet, før det anvendes på hele området, da det ellers kan føre til grimme og uønskede misfarvninger.

Her gælder: Selv et billigt plejemiddel er bedre end intet plejemiddel!
Det er dog ikke tilrådeligt at bruge “gammeldagse hjælpemidler” “som du har derhjemme", da læder i dag er tyndere, blødere og garvet anderledes. Derfor kræver det særlige plejeprodukter. Til gengæld opnås i tvivlstilfælde den modsatte effekt, og de velmenende produkter har en skadelig virkning på læderets struktur.

Lederpflege Pflege von Leder

Hvilke læderplejeprodukter findes der?

 • Plejecreme:
  er en emulsion af vand og fedt. På grund af sin beskaffenhed trænger den dybt ind i læderet og er derfor også velegnet til farveopfriskning.
 • Plejemælk:
  er også en emulsion af vand og fedtstoffer eller olier, men den er tyndere end en creme. Den kan indeholde andre tilsætningsstoffer som f.eks. duftstoffer, opløsningsmidler, overfladeaktive stoffer til samtidig rengøring eller UV-filtre. Dens art gør den særlig velegnet til pleje af større overflader.
 • Læderfedt:
  har en vandafvisende virkning, er stærkt gen-smørende og bør derfor kun anvendes sparsomt. Det er især velegnet til læder, der bruges udendørs. Det anbefales kun til glat læder, da der kan dannes pletter på åbenporet læder.
 • Læderolie:
  bør heller ikke anvendes på åbenporet læder. Brugen anbefales især til tørt og skørt læder, der kræver kraftig genfedtning, da læderet gennemvædes af olien for at gøre det smidigt igen.
 • Saddelsæbe:
  Anvendes faktisk ikke længere til læderpleje i dag, da moderne rengøringsmidler og plejeprodukter tager mere hensyn til læderets behov.
 • Balsam:
  Er fremstillet på basis af harpiks og voks (f.eks. bivoks) og er velegnet til pleje af glat læder. Den vigtigste virkning er en smuds- og vandafvisende belægning. Dens poreblokerende egenskaber gør dog dette plejemiddel uegnet til brug i biler og møbler
 • Skopudsemiddel:
  er ligeledes en emulsion, der normalt består af vand, opløsningsmidler, fedtstoffer/olier, emulgatorer, frostvæske, konserveringsmidler og om nødvendigt pigmenter for at bevare og beskytte læder, der er udsat for vind og vejr, i overensstemmelse hermed. Skopudsemiddel bør anvendes sparsomt.
 • Imprægneringsmidler:
  fås i flydende form eller som spray. De er velegnede til ruskind og nubucklæder og tjener til at beskytte læderet mod fugt.

Lederpflegemittel

 Yderligere oplysninger om pleje af fedtet læder: 

 

yderligere kilder (besøgt: 18.01.2019):

 • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Lederpflege
 • leder-info(punkt)de/index.php/Lederpflege
 • leder-info(punkt)de/index.php/Schuhcreme
 • de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Lederpflege
 • hauswirtschaft(punkt)info/reinigung/lederpflege.php

Vores produkter

Natural Wax model Natural Wax
Voks natural læderbalsam læderfedt læderpleje gul voks
29,00 DKK
Loren model Loren
Nøgleetui sæt af 2 stk nøglepung nøgletaske pung til høretelefoner brun læder
69,00 DKK
Mary-Ann model Mary-Ann
Bog notesbog dagbog skitsebog poesibog DIN B7 brun læder
99,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk