A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Blanklæder

Generelt om blanklæder

Blanklæder er vegetabilsk (plantebehandlet) garvet læder og har derfor en brun eller solbrun farve. Fedtindholdet i det færdige læder udgør 4-10%. Det er derfor, at det kaldes "moderat fedtet". Læderet har sin oprindelse fra kvæg, dog anvendes der hovedsageligt kalve-, ko eller mellemstore tyrehuder. Blanklæder kaldes også for kernelæder. Det færdige læder skal have en tykkelse på mindst 2,5 mm for at blive betragtet som blanklæder. De særlige fordele ved denne type læder er, at det er meget fleksibelt og elastisk, samtidig med at læderet er meget slidstærkt og forholdsvis kraftigt.

Blankleder Gusti Leder

Garvning af blanklæder

Det blanke læder garves med de sædvanlige vegetabilske garvestoffer som f.eks. egebark, maltosbark, quebrachotræ eller malettobark. Der anvendes dog også ofte planteekstrakter af algarobilla, myrobalance og andre plantestoffer. Alle Gusti Læder nature-produkter er vegetabilsk garvet med bark fra baboltræet. Den vegetabilske garvning af blanklæder tager sædvanligvis 2 til 4 måneder. Garvningen sker enten ved en farvningsproces i svagt sure bouilloner efterfulgt af en synkeproces eller alternativt ved hul- eller tøndegarvning. Nu om dage bliver det lyse læder dog også ofte konserveret ved en kombinationsgarvning (krom- og vegetabilsk garvning).

Grubengerbung Blankleder

Blanklæder under forarbejdning

Kernelæder kan findes på markedet enten med et let pigmentlag, gennemfarvet eller ofte ufarvet. Den anden side (bagsiden) er færdigbehandlet (større styrke, glathed), poleret og rullebehandlet. Hvis læderets narvside (ydersiden) er farvet ved en børstefarvningsproces, betegnes det også som "garvet blanklæder" eller "sort blanklæder". Ved "Velvet blanklæder" er narvsiden en smule slebet og anvendes til fremstilling af damebælter eller dametasker. En særlig fordel ved blanklæder er dets prægbarhed. Derfor forarbejdes dette læder ofte til hestesadler, sadler, bælter, tasker og skoletasker. Til møbler anvendes læderet til såkaldte "cantilever stole" (møbler uden polstring).

Sattelleder Blankleder Gusti Leder

 

 

I denne video kan du få flere oplysninger om de forskellige lædertyper:

 

 

Andre kilder (Adgang 20.12.2018):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Blankleder

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Kernleder

  • lederpedia(punkt)de/lederarten/blankleder

  • softart-leder-shop.de/btc/leder-lexikon/begriff/blankleder

Gusti Leder nature Produkte

Amanda model Amanda
Kamerataske lædertaske fototaske
759,00 DKK
Lucy model Lucy
Pung tegnebog make-up-taske tobakspung rejsetaske kosmetiktaske vintage brun læder
109,00 DKK
Emma model Emma
Pung pengepung tegnebog møntpung læderpung dame brun læder
179,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk