A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Læderets farve

Læderets farve bestemmes i første omgang af garvestoffet. Vegetabilsk garvning giver læderet dets brune farve, alungarvning og syntetisk garvning farver det hvidt, transgarvning giver det en gylden farve, og chromgarvning giver det en blågrå farve. Når garvningsprocessen er afsluttet, er der to andre muligheder for at indfarve læderet:

1. Gennemfarvning

denne farvningstype er meget anvendt. Til farvebehandling dyppes læderet i en tønde med et farvestof, f.eks. blæk. Det er vigtigt, at farvestoffet fæstnes og at det overflødige farvestof skylles ud. Det er vigtigt, at læderet ikke får for mange pletter senere. Det ideelle er, at læderet farves fuldstændigt, medmindre der ønskes afvigelser af designmæssige årsager.

Durchfärbung Leder

2. Pigmentering

Belastede lædertyper får ofte et ekstra beskyttende pigmentbaseret farvelag på overfladen efter farvebehandlingen, som påsprøjtes. De fleste læderprodukter har et beskyttende pigmentlag. Denne pigmentering kan du genkende ved, at vanddråber falder af på den.

Pigmentierung Leder

Pigmenter kan bruges til at repræsentere næsten alle læderfarver, herunder skinnende og metalliske effekter. Den gennemsigtige forsegling, som er ansvarlig for læderets stabilitet og glans, betegnes som "top coat". Da et pigmentlag ofte kan gøre læderet mere hårdfør, bør garveren beslutte, om læderet skal være smidigt eller let at pleje. Det er nemlig ikke muligt at overføre begge egenskaber på samme tid. Under pigmentlaget er læderet dog ofte gennemfarvet, så kontrasterne ikke bliver for store, når der er tegn for brug.

 

Andre kilder (Adgang 21.01.2019):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Lederfarbe

Vores produkter

Andie model Andie
Håndtaske skuldertaske vintage brun læder
519,00 DKK
Alena model Alena
Rygsæk lædertaske backpack cityrygsæk vintage sort læder
559,00 DKK
Leila Leila
Pung tegnebog bæltepung pung til servitrice portemonnæ pung kvinder herrer rød læder
119,00 DKK 219,00 DKK
A5 Leder-Notizbuch Paulina
Notesbog poesialbum planner DIN A5 lyst læder
79,00 DKK 139,00 DKK