A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Syntetisk garvning

Generelt om syntetisk garvning

Ud over chromgarvning og vegetabilsk garvning findes der også en tredje form for konservering af læder, nemlig syntetisk garvning. Ved denne garvningsmetode anvendes kunstigt fremstillede (dvs. syntetiske) stoffer, som ikke allerede findes i naturen. Antallet af disse garvestoffer er lige så varieret som deres anvendelsesformål, hvoraf de vigtigste er formaldehyd, glutaraldehyd, phenoler og akrylater.

Synthetische Gerbung Gerbmittel

Syntetiske garvningsmidler før og nu

Da processen blev opfundet i 1911, var der en stor efterspørgsel efter den, især i krigstiden, hvor der var mangel på garvestoffer og garvematerialer. I dag fremstilles syntetiske garvestoffer i proprietære processer på grundlag af aromatiske produkter, hvorfor de ofte kaldes aromatiske syntaner. Deres popularitet og berømmelse i den kemiske industri er på samme niveau som de vegetabilske garvestoffer. Der produceres således ca. 200.000 tons syntetiske garvestoffer årligt.

Synthetische Gerbung Damals Heute

Egenskaber for syntetisk garvet læder

Syntetisk garvet læder kaldes "wet white", fordi det har en lys farve, når det stadig er vådt og ufarvet umiddelbart efter garvningen. Denne type læder anvendes ofte til f.eks. læderet i bilsæder. Ulempen er, at syntetisk garvet læder er særligt følsomt over for fugt og varme. Hvis det kommer i kontakt med væske, trænger det ind i læderet. I kombination med varme hærder eller krymper det bløde materiale ofte.

Synthetische Gerbung Eigenschaften

Syntetisk gengarvning

Syntetisk garvning udføres derfor sjældent separat, men normalt i kombination med vegetabilsk garvning eller chromgarvning. Ved syntetisk gengarvning af læder, der er garvet med chromsalte, får de syntetiske garvestoffer det ellers tomme eller lyse læder til at fylde.

Synthetische Nachgerbung

 

Andre kilder (Adgang 05.12.2018):

  • leder-info(punkt)de/index.php/Synthetische_Gerbung

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Synthetische_Gerbung

  • softart-leder-shop(punkt)de/btc/leder-lexikon/begriff/synthetische+gerbung

  • lederpedia(punkt)de/lederherstellung/gerbung/gerbung_mit_synthetische_gerbstoffen

Vores produkter

Lina Lina
Bog notesbog dagbog bullet journal DIN A6 rustikt brun læder
79,00 DKK
Leon model Leon
Lædertaske skuldertaske collegetaske skoletaske businesstaske messengertaske dokumentmappe vintage brun læder
759,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk