A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Y Z

Eftergarvning

Eftergarvning generelt

Ved hjælp af en eftergarvning kan du tilføre læderet egenskaber som fylde, blødhed eller farve, som du ikke har opnået ved den primære garvningsproces. Du bør kun sigte efter de vigtigste egenskaber, da du aldrig kan skabe alle egenskaber i et læder. Eftergarvning bruges til at forbedre læderets farve, fylde, blødhed og finish, lysægthed, kornstyrke, kornfinhed samt visse egenskaber i forbindelse med forarbejdning (formfasthed) og brug (vægt, hygiejne).

Nasszurichtung Nachgerbung

Eftergarvningsmidler 

Der anvendes de samme stoffer til eftergarvning som til hovedgarvning. Afhængigt af hovedgarvningen giver hvert garvemiddel et andet resultat. I princippet kan alle garvestoffer anvendes til eftergarvning, men de vigtigste er harpiks- og polymergarvestoffer samt vegetabilske og syntetiske garvestoffer. De har den største effekt på læderets struktur og fylde. Eftergarvning er sammen med genfedtning, farvning og imprægnering af læderet en del af den våde garvningsproces.

Harz Gerbung Gusti Leder

Eftergarvning i læderfremstillingsprocessen

Ved eftergarvning er det vigtigt at være opmærksom på, at garvestofferne kun bør anvendes under visse betingelser. Fedtgarvning finder altid sted efter farvning. Vegetabilske og syntetiske garvestoffer anvendes først efter afsyring af læderet, men før farvning og efter fedtning. Mineralske garvestoffer, f.eks. krom eller aluminium, anvendes før afsyring af læderet.

Nachgerbstoffe

Det eftergarvede læders egenskaber

For at øge læderets blødhed bør garvning ske med garvestoffer som f.eks. maskerede kromgarvestoffer eller glutardialhyd, da de har en lav garvningseffekt eller en fedtende effekt. For at forbedre læderets fylde anvendes syntetiske, vegetabilske og især harpiksgarvestoffer. En bedre kornfinhed og fasthed giver elegance. Til dette formål anvendes krom- eller syntetiske garvestoffer. Aluminium, krom og syntetiske garvestoffer anvendes til at øge lysægtheden og lysne læderet i eftergarvningsprocessen.

Leder Nachgerbung Gusti Leder

 

 

Yderligere kilder (Besøgt 13.12.2018):

  • lederpedia(punkt)de/lederherstellung/nachgerbung/nachgerbung

  • leder-info(punkt)de/index.php/Gerbung

  • de(punkt)wikipedia(punkt)org/wiki/Gerben

 

Vores produkter

Ellie model Ellie
Fotoalbum læderindbundet scrapbook vintage brun læder
199,00 DKK 279,00 DKK
Karisma model Karisma
Skuldertaske håndtaske læderhåndtaske dame brun læder
279,00 DKK
gusti-laeder.dk Reviews with ekomi.dk